måndag 13 juli 2009

Sommarens tomma tankar

Hur mycket tomt får man tänka på en dag? Det är väl detta som är ledighet - att inte behöva planera och tänka, knappt skriva som synes. Men vissa undantag görs: fakturor och sångtexter.
Vi var på 50-årskalas och fick njuta av mycket härlig musik och människor som vågade bjuda på sig själv i ett underbart självförtroende. Tänk er en flintskallig 50-årig man som sjunger hyllningssång falskt och i otakt, foten höll en och lilla cymbalen en. Otroligt, inte ens jag klarar det. Jag höll inte tal, vi bara skojade med limerickar och koskämt. Det är det mest uppskattade man gör i livet - att skriva en text om en annan människas liv. Lars Åhsgren är urolog på Sundsvalls sjukhus; han sa att det finns inget som betyder så mycket för en god arbetsmiljö på en arbetsplats som att man har roliga fester och skriver sånger till den som fyller jämt! Arbetsmiljöverket har inte hört det för det står inget i Arbetsmiljölagen om det.
... men det är ett 40-årskalas på lördag också - vad ska vi då dra till med? Det gäller att zooma in personen, välja en bra låt, ta fram texten på den - då är halva jobbet gjort.
Limerick om Ulf Wickberg?
En musiklärare med tjänst på Vallen
Han hade ju rytmen i skallen
Han trumma och slog
Så flugorna dog
Men surret blev kvar inne i skallen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar