fredag 19 februari 2010

Tanken flyger

Fredagkväll utan vare sig På spåret eller Skavlan - hur kan det vara möjligt?Men det går att sova till backhoppning och hockey - det är en sorts gemenskap ändå att sitta i samma soffa även om flocken inte är samlad alls.
OS går för mej ut på att spana efter Nils och hans fotopositioner - vill ni följa honom så är hans blogg full av ögonblicksbilder från sidan http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=6985025290663918660 eller sök på Google: Nu blev näsan pikig.
Historien om den pikiga näsan är ett tecken på att jag tror att morfar och mormor uppfostrat dessa barn lika mycket som vi. Det är nästa generation man får satsa på - att bli citerad, fotograferad och oroad för. En av årets höjdpunkter var när smågrisarna skulle hämtas ( eller när de sen skulle slaktas på hösten). Barn i lämplig ålder skulle följa detta och då använder den njutande morfadern uttrycket att näsan blir pikig - ni vet när ett barn blir både skräckslaget och stum av det storslagna och nya. Det kan väl hända att man kan ana en del sådana situationer när han flänger omkring i stora världen.
Nåt helt annat - fick uppleva den där känslan idag när det blir helt rätt. Mina religionselever skulle studera Kristendom och vår präst Jermunn kom och svarade på frågor utifrån hur man kan vara kristen. Han gör det igen. Gudasänd så känner han in nivån, briljant utan att briljera så möter han och ger gedigna och trovärdiga svar på frågor som: Vem skrev Bibeln? Är syndafallet Evas fel? Hur kunde en kristen påve beordra Korstågen? Kastade Gud ut Lucifer ur himlen? Begravs präster med huvudet åt öster? Evolutionen eller skapelseberättelsen? Varför läste du inte nåt vettigt istället för att bli präst? Är du en modern präst? Tror du på återfödelse? Kan allt förlåtas? mm.mm.mm.
Att jag inte filmade in detta är oförlåtligt. Ni borde fått vara med! Han visade så tydligt att frågor och svåra dilemman måste mötas med oändlig kärlek och respekt - då kan världen bli en plats av spännande möten och gemensamt lärande. Jag är mer än hänförd över mitt jobb där jag får möta så många fina människor som gärna använder sina hjärnor för nytänkande. Att de sen har svår för tidspassning och att lämna in uppgifter må förlåtas. Idag hade de mvg nästan hela bunten - utifrån målet att hänföras och tänka självständigt. Näsan kan bli pikig av mycket olika händelser minsann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar