måndag 18 maj 2009

Helgens summering

Det blev både historisk kavalkad och ett fantastiskt jubileum där på Viljan i lördags. Jag är stolt så det ryker om mej över vad mina arvingar ideat fram för att skoja och fira att ca 16 år gått. En del gamlingar kom det också, vi drack kaffe och stirrade på videos från ett antal luciafiranden, vårkonserter, invigninstrummandet och utflyktsfilmer. Tänk va mycket kul vi haft där, säger jag igen. Arbetsplikt och styrelsemöten, traktorutfärder och städlördagar - vi känner varandra rätt väl vi som var gemensamma kring våra barns liv där. TAck till personalen som med sina kroppar och själar gjort allt för att 5 år av barnens liv skulle bli lyckliga och lärorika.


Helgen rymde också potatisupptagning modell mindre, hårt som asfalt, kanske just därför hade de klarat sig där nere i jorden trots att tjälen måste varit nära och skotrarna tryckt på ovanifrån.



Sen hände det som gör att jag ångrar att jag är delägare i kor och höns; de kan dö trots att det varken är dags eller nödvändigt. 245 Brunros kunde inte kalva ut sin lovande avkomma och då hjälpte inte ens 25 års veterinärerfarenhet. En romantisk förhoppning om en övernattning i vindskyddet i Prästtjärn grusades längs med tröskgaragegolvet och det hela förvandlades till en riktigt trist lördagskväll. (tur att det var melodifestival - bättre än sitt rykte. Man får ju en rejäl guidning i nutida europeiskt tänkande och tyckande) . 245 Brunros skulle varit med på lördag och hoppa så där osannolikt smidigt som 600 kg brun ko kan när de längtar ut till gröngräset. En sån här gång hjälper det att nynna ur Tröstvals för bondånger: Jag tror det är sanning det där man har sagt Att varenda gång som en ko går till slakt Finns det en himmel för dom ovan där Där det mesta är bra mycket bättre än här. För däruppe är sommaren evig Där finns allting en ko nånsin kan önska sej Himmelska ängder och kosopp i mängder Och vallar med klöver och med timotej. Men de andra, 264 Rosa och 280 Krusa ska ut på lördag och vi sitter i tårtkalaset vid Västerladans södervägg och njuter. Då är det plötsligt värt allt att ha 34 mjölkkor och 33 höns i sin ägo. Kommer ni? vid 12-tiden? Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar