torsdag 5 november 2009

Vinterstugan är åter vårt hem

Äntligen, äntligen har jag röjt bort blomkrukor, omöjliga burkar, trasiga kläder och ostruket gods, damm och fluglämningar och vi får flytta tillbaka in i stora vinterstugan, Det känns just, stort och vitt när vi kommer från sommarstugan. Det blir som nytt och uppskattat vårt hem. Här håller sig mössen i källare och i mellanrummet mellan tak och golv...(men Anticiemex är hitkallade för nu syns det för många.) I den underbara boken Vi som aldrig åt lunch skriver Lilian Ryd om att bruket att flytta ut och in på samma gård hade en gynnsam hygienisk effekt, då förr i tiden. Det blev mer välstädat och lusfritt och sjukdomsfritt norrut i landet där detta bruk höll i sig. Läs den: det mest rafflande kapitlet är inte det jag just nu hänvisade till. Och första kapitlet måste man tvinga sig igenom. men sen blir det kul....
... tänk om ett halvår, då skriver jag lika lyriskt om att flytta ut. Det kan te sig lite knepigt men som i alla livsformer så finns en tjusning och en vansinnighet och det är ekvationen som ska gå ut; att det goda väger upp det tokiga.

1 kommentar:

  1. hehe..å äntligen,äntligen äru tillbaks:)) Bra att röja. Håller på jag med!! Rent o samtidigt lite terapi..ut med det gamla o in med det nya..vad det nu innebär för var o en:))
    Visst,va hon fin när hon kom in i klassrummet..årets snygging va det ju:)

    SvaraRadera